Kruidige linzen, wortelen en paprika schotel
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g Linzen uit blik
- 2 Wortelen
- 1 Rode paprika
- 1 Courgette
- 4 tenen Knoflook
- 1 grote Ui
- een handvol verse Peterselie
- een handvol verse Koriander
- 1 theelepel Gemberpoeder
- 1 theelepel Kurkuma
- Peper en zout
- 200 ml Groentebouillon
Benodigdheden:
- een pan
Bereidingswijze
1 Snijd de groenten
Was en schil de ui, de groenten en knoflook.
Snijd de wortel, paprika en courgette in beetklare stukken.
2 Snijd de verse kruiden fijn
Pers de knoflook met een lookpers.
Snipper als laatste de ui, de koriander en de peterselie fijn.
3 Verhit een pan
Plaats een pan op het vuur en verhit de olie met de ui en knoflook.
4 Voeg de groenten toe
Voeg na 3-5 minuten de wortel, paprika en courgette toe en roerbak het geheel opnieuw 5 minuten.
5 Voeg de groentebouillon toe
Voeg vervolgens de groentebouillon toe en roer het geheel kort door.
6 Linzen afspoelen en toevoegen
Spoel de linzen en roer deze door het groentemengsel.
Laat het geheel vervolgens 30 minuten sudderen.
7 Kruiden toevoegen
Voeg de fijngehakte peterselie en koriander, samen met de overige kruiden toe naar smaak wanneer alle groenten gaar zijn.
8 Serveren
Serveer dit gerecht met een stukje brood of rijst naar keuze.
Eet smakelijk!