Marokkaans stoofpotje met bulgur
Ingrediënten
Voor 1 portie:
- 20g Bulgur
- 25g Kikkererwten uit blik
- 75g Aubergine
- 75g Tomaat
- 5g Olijf olie
- Peterselie
- Kaneel
- Gember
Benodigdheden:
- een kookpan
Bereidingswijze
1 Snijd de groenten
Was de aubergine en tomaten, schil de aubergine.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.
2 Water koken
Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.
3 Groenten sudderen
Plaats een pan op middelhoog vuur en leg de versneden groenten samen met 200 ml water in de pan.
Laat gedurende 20 minuten sudderen.
4 Kikkererwten en gember toevoegen
Voeg de kikkererwten en gember de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.
5 Bulgur koken
Voeg de bulgur toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).
6 Groenten pletten
Plet de groenten, kikkererwten en bulgur met een vork en voeg de olie toe.
7 Kruiden toevoegen
Kruid af met peterselie en een snufje kaneel.
8 Maaltijd laten afkoelen
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.