Marokkaans stoofpotje met bulgur

35 minuten 35 minuten
Marokkaans stoofpotje met bulgur

Ingrediënten

Voor 1 portie:

  • 20g Bulgur
  • 25g Kikkererwten uit blik
  • 75g Aubergine
  • 75g Tomaat
  • 5g Olijf olie
  • Peterselie
  • Kaneel
  • Gember

Benodigdheden: 

  • een kookpan

Bereidingswijze

1 Snijd de groenten

Was de aubergine en tomaten, schil de aubergine.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.

2 Water koken

Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.

3 Groenten sudderen

Plaats een pan op middelhoog vuur en leg de versneden groenten samen met 200 ml water in de pan.
Laat gedurende 20 minuten sudderen.

4 Kikkererwten en gember toevoegen

Voeg de kikkererwten en gember de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.

5 Bulgur koken

Voeg de bulgur toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).

6 Groenten pletten

Plet de groenten, kikkererwten en bulgur met een vork en voeg de olie toe.

7 Kruiden toevoegen

Kruid af met peterselie en een snufje kaneel.

8 Maaltijd laten afkoelen

Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.