Pasta met tonijn en tomaat

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 1 portie:

  • 50 gram tomaat
  • 50 gram tonijn
  • 50 gram courgette
  • 10 gram ui
  • 35 gram pasta
  • 1 koffielepel plantaardige olie
  • Oregano naar smaak

Bereidingswijze

1 Kook de pasta

Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Draai de vlam laag, voeg de pasta toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2 Klaarmaken van de groenten

Was de tomaat en courgette.
Verwijder de schil van de ui en snipper de ui fijn.
Snijd de tomaat en de courgette in klein stukjes van ongeveer 1 á 2 cm groot.

3 Bakken van de groenten

Verhit de olie in de koekenpan.
Voeg de ui toe en bak deze glazig.
Voeg de tomaat en courgette toe en bak deze ongeveer 10 minuten mee.

4 Vis stomen

Stoom de vis gaar in 10 minuten.
Controleer of de tonijn gaar is door er met een scherp mes in te prikken.
Snijd de vis vervolgens in kleine stukjes.
Vis is gaar wanneer het vlokkig en stevig is.

5 Opdienen

Snijd de pasta in kleine stukjes.
Voeg de pasta, groente en tonijn samen en voeg er een snufje oregano aan toe.
Meng alles nog een laatste keer door en dien de pastaschotel vervolgens op.

Eet smakelijk!