Pasta met tonijn en tomaat
Ingrediënten
Voor 1 portie:
- 50 gram tomaat
- 50 gram tonijn
- 50 gram courgette
- 10 gram ui
- 35 gram pasta
- 1 koffielepel plantaardige olie
- Oregano naar smaak
Bereidingswijze
1 Kook de pasta
Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Draai de vlam laag, voeg de pasta toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 Klaarmaken van de groenten
Was de tomaat en courgette.
Verwijder de schil van de ui en snipper de ui fijn.
Snijd de tomaat en de courgette in klein stukjes van ongeveer 1 á 2 cm groot.
3 Bakken van de groenten
Verhit de olie in de koekenpan.
Voeg de ui toe en bak deze glazig.
Voeg de tomaat en courgette toe en bak deze ongeveer 10 minuten mee.
4 Vis stomen
Stoom de vis gaar in 10 minuten.
Controleer of de tonijn gaar is door er met een scherp mes in te prikken.
Snijd de vis vervolgens in kleine stukjes.
Vis is gaar wanneer het vlokkig en stevig is.
5 Opdienen
Snijd de pasta in kleine stukjes.
Voeg de pasta, groente en tonijn samen en voeg er een snufje oregano aan toe.
Meng alles nog een laatste keer door en dien de pastaschotel vervolgens op.
Eet smakelijk!