Peertjes wecken

45 minuten 45 minuten
Peertjes wecken

Ingrediënten

  • Peren

Overige benodigdheden:

  • Glazen weckpotjes
  • Een glastang
  • Weck klemmen
  • Weckringen
  • Grote pan of een weckketel
  • Theedoek of hydrofiele doek

Bereidingswijze

1 Zorg ervoor dat alles netjes en brandschoon is. Vergeet niet vooraf je handen te wassen

2 Peren klaarmaken:

Was de peren.
Schil de peren en haal het klokhuis eruit.
Snij vervolgens de peren in kleine blokjes.

3 Pureer nu de peren

Zorg dat ook hier alles goed schoon is.

4 Ontsmet de weckpotjes en de weckringen:

Leg de theedoek of hydrofiele doek op de bodem van een pan met water.
Dit voorkomt dat de potjes gaan ‘wandelen’ in de pan.
Breng het water aan de kook.
Leg de potjes en de weckringen in een pan met kokend water.
Kook dit voor 5 minuten.
Houd het water in beweging, zodat het water overal goed kan komen.
Na het koken leg je de weckringen in een bakje koud water, zodat ze niet uitdrogen of inscheuren.

5 Vul de weckpotjes met de gepureerde peren

Zorg hierbij dat je de rand niet aanraakt.
Was daarna je handen nog een keer.

6 Weckpot:

Haal de weckringen uit het water en leg deze op het deksel van de weckpot.
Draai het deksel met de weckring in een keer om en leg deze meteen op de weckpot.
Bevestig het deksel aan de weckpot met twee klemmetjes.

7 De potten verwarmen:

Leg de theedoek of hydrofiele doek op de bodem van een pan gevuld met water.
Zet de potjes in de pan gevuld met water.
Laat de temperatuur van het water oplopen tot 90 graden.
Wanneer het water op 90 graden is moeten de potten nog een half uur in het water blijven liggen, op dezelfde temperatuur.
Haal na een half uur de potjes uit het water en leg ze op een handdoek om af te koelen.

8 Plak na het afkoelen een etiket op de potjes met daar de datum op

De potjes kun je een jaar bewaren op een donkere plek.
Na openen van het potje is het 24 uur houdbaar in de koelkast.
Het thuis wecken van groente en vlees raden wij af vanuit kwaliteitsoogpunt.