Risotto met boschampignons en spinazie
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 800 ml Groentebouillon
- 250 g Risottorijst
- 500 g verse Spinazie
- 4 eetlepels Olijfolie
- 1 grote Ui
- 2 stengels Bleekselderij
- 500 g gemengde Champignons
- 1 grote teen Knoflook
- Citroensap van een halve citroen
- verse Peterselie
- 50 g Parmezaanse kaas
Benodigdheden:
- een pan
Bereidingswijze
1 Was de groenten
Schil de ui en was de bleekselderij en de champignons.
2 Snijd de groenten
Snijd bleekselderij en champignons vervolgens in beetklare stukjes.
Was de spinazie grondig.
3 Snipper de ui
Snipper als laatste de ui en de peterselie fijn.
4 Verhit de pan
Plaats een pan op het vuur en verhit de helft van de olie met de ui.
5 Voeg de rijst en bleekselderij toe
Voeg vervolgens de rijst en de stukjes bleekselderij toe en roerbak het geheel tot de rijst glazig wordt.
6 Groentebouillon toevoegen
Voeg vervolgens de groentebouillon toe en roer het geheel kort door.
7 Laat het mengsel sudderen
Zet de pan op een lag vuur en laat het rijst-bouillon-mengsel 20 minuten met deksel sudderen.
8 Verhit een pan
Plaats een pan op het vuur en verhit deze met de resterende olie.
9 Bak de knoflook en champignons
Pers de knoflook en voeg deze aan de olie toe, samen met de champignons.
Laat het geheel 5 minuten bakken.
10 Voeg de spinazie toe
Voeg vervolgens de spinazie toe en roerbak de champignons en spinazie opnieuw 5 minuten.
11 Voeg alles bij elkaar
Voeg vervolgens de spinazie en champignons aan de risottorijst toe en roer het geheel om.
12 Opdienen
Werk de risotto af met de Parmezaanse kaas en de peterselie voor het opdienen.
TIP: Gebruik je liever geen kaas? Dan kan je de risotto ook afwerken met fijngemalen edelgist. Kruid de risotto in dat geval af naar smaak.