Roerbakschotel met andijvie, tomaat en ham
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 200 gram andijvie
- 1 tomaat
- 1 rode paprika
- 400 gram aardappelen
- 200 gram hamblokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Peterselie en basilicum naar smaak
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen
Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of deze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Het wassen van de aardappelen en het vullen van de pan met koud water kun je samen met je kindje doen
2 Snijd de paprika en tomaat
Was de paprika in koud water, verwijder het kroontje en snijd de paprika in kleine blokjes.
Was de tomaat in koud water, verwijder het kroontje en snijd de tomaat in kleine blokjes.
3 Was de andijvie in koud water
Was de andijvie in koud water en snijd deze in kleine stukken.
4 Roerbak de ham en groenten
Zet een roerbakpan op middelhoog vuur en verhit de olijfolie.
Voeg de hamblokjes, de paprika en de tomaat toe en roerbak het mengsel totdat dit begint te verkleuren.
Voeg de andijvie toe en roerbak het geheel gaar.
Voeg naar smaak peterselie en basilicum toe.
5 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de geroerbakte groente op, samen met de aardappelen.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen