Roerbakschotel met spruitjes en tempé

Roerbakschotel met spruitjes en tempé

Ingrediënten

Voor 1 portie:

  • 25g Tempe
  • 50g Aardappelen
  • 80g Spruitjes
  • 80g Selderij
  • 10g Sjalot
  • 5g Olijf olie
  • Peterselie
  • Zwarte peper

Benodigdheden: 

  • een stoommandje
  • een kookpan

Bereidingswijze

1 Snijd de groenten

Was en schil de aardappelen, spruitjes, selderij en sjalot.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.

2 Water koken

Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.

3 Aardappel stomen

Plaats de aardappelblokjes in een stoommand en kook 10 minuten.

4 Spruiten en selder stomen

Voeg vervolgens de spruiten en selderij toe en kook opnieuw 10 minuten.

5 Sjalot stoven

Plaats een pan op middelhoog vuur en stoof de sjalot gedurende 5 minuten samen met een thee lepel olijfolie aan.

6 Snijd de tempé

Snijd de tempé in kleine, beetklare blokjes en voeg deze aan de uit toe.

7 Bakken

Bak opnieuw 5 minuten, alvorens de gestoomde groenten en aardappelen aan de tempé en sjalot toe te voegen.

8 Bak het geheel al roerend gedurende 5 minuten

9 Snipper vervolgens de peterselie fijn

10 Kruid de roerbakschotel af met de peterselie en zwarte peper

11 Maaltijd laten afkoelen

Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.

 

 

Tips voor moeilijke eters