Tarte tatin met witlof, mosterd en zoete aardappel
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen.
- 150 g Bloem
- 4 el Olijfolie
- 4 el Water
- 1 el Mosterd
- 500 g Witlof
- 500 g Zoete aardappel
- 400 g Linzen uit blik
- 60 g Margarine of boter
- 1 tl Balsamicoazijn
- 1 takje Tijm
- Peper en zout
Benodigdheden
- een oven.
Bereidingswijze
1 Oven verwarmen
Verwarm een oven tot 180 °C.
2 Snijd de groenten
Was de zoete aardappels en het witlof.
Snijd de witlofstronken in de lengte doormidden en verwijder het bittere, hardere gedeelte.
Snijd de witlof blaadjes los en houd deze heel.
Schil de zoete aardappels en snijd deze in de lengte in dunne plakken.
3 Boter smelten
Smelt 30 g margarine of boter in de pan op een zacht vuurtje en stoof het roodlof samen met de mosterd gedurende 10 minuten.
4 Aardappelplakken bakken
Smelt 30 g margarine of boter in een nieuwe pan en bak de zoete aardappelplakken gedurende 5 minuten per zijde.
5 Kruiden toevoegen
Druppel de balsamicoazijn gelijkmatig over de witlof en verspreid de blaadjes over de bodem van de pan en leg er de zoete aardappel plakjes er bovenop.
Kruid goed met tijm, peper en zout.
6 Deeg maken
Maak vervolgens het deeg: meng de bloem samen met de olijfolie, het water en wat zout in een ruime kom.
Kneed het deeg goed en rol het vervolgens uit tot een dikte van ca.
3 mm.
7 Deeg over de groenten leggen
Leg het deeg over de groenten in de pan, druk het overhangende deeg naar binnen en zorg ervoor datalle randen goed gesloten zijn.
8 In de oven
Zet de pan in de oven en bak de taart gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
9 Heb je geen ovenvaste pan?
Schik de groenten dan in een ronde ovenschaal of quichevorm, leg het deeg over de groenten en zet de ovenschaal gedurende 30 minuten in de oven op 180°C.
10 Is je tarte tatin klaar?
Neem dan een serveerschaal met een grotere diameter dan de pan en keer de pan om op de schaal.
Eet smakelijk!