Tofu met wintergroenten en quinoa
Ingrediënten
Voor 1 portie.
- 15g Tofu
- 50g Pastinaak
- 80g Witloof
- 40g Raapjes
- 10g Quinoa
- 5g Olijf olie
- Tijm
- Nootmuskaat
Benodigdheden
- een stoommandje
- een kookpan.
Bereidingswijze
1 Snijd de groenten
Was en schil de pastinaak, de raapjes en het witloof.
Verwijder de bittere kern van het witloof en snijd de groenten in kleine gelijke stukjes.
Spoel de quinoa.
2 Stoom de groenten
Leg de geschilde en versneden groenten in een stoommandje.
Stoom de stukjes raap en pastinaak gedurende 10 minuten.
3 Voeg de witloof en tofu toe
Voeg de stukjes witloof en tofu toe en laat het geheel nog 10 minuten doorstomen.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.
4 Quinoa koken
Plaats een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.
Kook de gespoelde quinoa gedurende 10 minuten (tenzij anders aangegeven op de verpakking).
5 Groenten mengen
Blend de groenten, de quinoa en de tofu met een vork en voeg de olie, tijm en nootmuskaat toe.
Meng het geheel nog een laatste keer door.
6 Maaltijd laten afkoelen
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.