Vlaamse asperges met gestoomde aardappelen

40 minuten 40 minuten
Vlaamse asperges met gestoomde aardappelen

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg Witte asperges
  • 4 Eieren
  • 50 g Margarine of boter
  • een handvol Peterselie
  • 700 g vastkokende Aardappelen
  • Snuifje zout
  • Benodigdheden: een pan en een stoommandje.

Bereidingswijze

1 Schillen

Was en schil de aardappelen en de asperges.
Verwijder de laatste 3 cm van de asperge.

2 Water koken

Vul een kookpot met water en de asperges, tot de asperges net onder water staan.
Breng het water aan de kook.

3 Asperges doorgaren

Wanneer het water kookt, zet je het vuur uit en laat je de asperges nog 20 minuten doorgaren.

4 Snijd de aardappelen

Snijd de aardappelen in gelijke delen en leg ze in een stoommandje.

5 Aardappelen stomen

Vul een kookpot met water tot onder de stoominzet en breng het water aan de kook.
Stoom de aardappelen vervolgens gedurende 20 minuten.

6 Eieren koken

Voeg na 10 minuten de eieren aan het kokende water toe en laat deze de laatste 10 minuten in het water onder de stoominzet meekoken.

7 Afgieten

Giet de asperges en de aardappelen af.
Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en prak ze vervolgens met een vork.

8 Boter smelten

Laat de margarine of boter smelten in een pan en voeg de geprakte eieren toe.

9 Kruiden toevoegen

Snipper de peterselie fijn en voeg deze samen met peper en zout naar smaak aan de saus toe.

10 Opdienen

Dien de asperges en aardappelen op.
Schep de saus over de asperges heen en werk eventueel af met wat extra peterselie.

Eet smakelijk!