Winter­stamppotje met kip, worteltjes en zoete aardappel

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 350 gram wortelen
  • 1/2 ui
  • 400 gram zoete aardappelen
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 ml halfvolle melk

Bereidingswijze

1 Kook de zoete aardappel

Schil de zoete aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de zoete aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de kookpan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de zoete aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare zoete aardappelen af in een vergiet.

Het wassen van de aardappelen kun je samen met je kindje doen

2 Snijd de wortelen en de ui

Was en schil de wortels en snijd deze in stukjes van 1 centimeter.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snijd de ui in halve ringen.

3 Kook de wortelen

Vul een kookpan met water.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de wortels toe, draai de vlam laag en kook de wortelen ongeveer 10 minuten.
Giet de wortels af in een vergiet.

4 Bak de kipfilet en ui

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Voeg de kipfilet toe en bak deze in 10 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de gesneden halve ui toe en bak deze nog enkele minuten mee.

5 Maak de stamppot

Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.
Voeg de wortelen en uien toe en stamp het geheel tot een stamppot.

6 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.
Dien de stamppot met de kipfilet op.

Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters