Winterstamppotje met kip, worteltjes en zoete aardappel
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 350 gram wortelen
- 1/2 ui
- 400 gram zoete aardappelen
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 ml halfvolle melk
Bereidingswijze
1 Kook de zoete aardappel
Schil de zoete aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de zoete aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de kookpan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de zoete aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare zoete aardappelen af in een vergiet.
Het wassen van de aardappelen kun je samen met je kindje doen
2 Snijd de wortelen en de ui
Was en schil de wortels en snijd deze in stukjes van 1 centimeter.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snijd de ui in halve ringen.
3 Kook de wortelen
Vul een kookpan met water.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de wortels toe, draai de vlam laag en kook de wortelen ongeveer 10 minuten.
Giet de wortels af in een vergiet.
4 Bak de kipfilet en ui
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Voeg de kipfilet toe en bak deze in 10 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de gesneden halve ui toe en bak deze nog enkele minuten mee.
5 Maak de stamppot
Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.
Voeg de wortelen en uien toe en stamp het geheel tot een stamppot.
6 Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Dien de stamppot met de kipfilet op.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen