BEWEGEN tijdens je zwangerschap

Bewegen is goed voor je, zeker tijdens je zwangerschap. Daarvoor zijn verschillende redenen. Ten eerste houd je je lijf in conditie en onderhouden je je uithoudingsvermogen. En dat kan goed van pas komen tijdens de bevalling! Bovendien heb je minder kans op complicaties als je regelmatig sport en herstel je na de bevalling sneller. Voldoende bewegen kan je verder helpen om stress tegen te gaan.

Nog meer redenen om te sporten tijdens je zwangerschap

Sporten tijdens je zwangerschap helpt om je zwangerschapsperiode soepeler te laten verlopen. Dat komt onder andere doordat het: 

  • rugpijn vermindert;
  • zorgt dat je meer controle over je blaas krijgt, waardoor je minder last hebt van incontinentie;
  • Vochtvasthouden tegen te gaan
  • ontspanning

Welke sporten kun je doen als je zwanger bent?

De meeste sporten kun je tijdens je zwangerschap gewoon blijven doen. Pas wel op met te intensief sporten en vermijd contactsporten of sporten waarbij je kunt vallen. Overleg met je verloskundige of gynaecologe bij twijfelt of jouw sport veilig is tijdens je zwangerschap. Weet ook dat er speciale gym-, fitness-, yoga- en zwemlessen zijn voor zwangere vrouwen. De instructeurs weten precies waar je behoefte aan hebt en hebben ervaring met het begeleiden van zwangere vrouwen. Het is bovendien een leuke manier om andere moeders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Tips voor het sporten tijdens je zwangerschap

  • Luister goed naar je lichaam en zorg dat je niet uitgeput raakt door het sporten. Zoek geen grenzen op.
  • Tijdens je zwangerschap is je lichaamstemperatuur iets hoger dan normaal. Drink daarom voldoende water en neem even pauze als je oververhit raakt of wanneer je hartslag te hoog wordt.

De natuur in

Frisse lucht opsnuiven in de natuur; dat is natuurlijk heerlijk. Lekker wandelen of rustig joggen kun je tijdens je hele zwangerschap blijven doen. Dat helpt om in conditie te blijven en is een goede manier om je gedachten te verzetten. Vooral als je je een beetje gestrest voelt door alle veranderingen die op je af komen. 

MELD JE AAN voor de Nutricia Baby Club en ontvang:

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders