Opnieuw ZWANGERSCHAPS­GYM nodig

Bij je tweede zwangerschap denk je er misschien niet aan om naar zwangerschapsgym te gaan. Toch is dat heel nuttig.

Moet ik nog wel naar zwangerschapsgym?

Hoewel het lastig kan zijn om tijd de maken voor zwangerschapsgym, geven veel ouders aan er ook bij de tweede of derde zwangerschap profijt van te hebben. Je ontmoet andere moeders, frist je kennis op, denkt na over de geboorte van je volgende kindje… en niet onbelangrijk: de oefeningen geven vertrouwen! Je kunt nu bovendien vragen stellen die bij je vorige zwangerschap nog niet in je opkwamen

Blijven leren tijdens zwangerschapsgym

Natuurlijk heb je tijdens je vorige cursus zwangerschapsgym al heel veel geleerd. Maar toch loont het de moeite om ook bij een volgende zwangerschap zo’n cursus te volgen. Omdat je beter weet wat je kunt verwachten, ben je minder gespannen. Dat betekent dat je veel meer informatie in je op kunt nemen. Veel ouders geven aan dat ze verbaasd waren over de nieuwe dingen die ze hebben geleerd tijdens hun tweede cursus. Was het al even geleden dat je zwanger was? Dan is dit een goed moment om je kennis op te frissen!

Tijd voor jullie samen

ls je druk bent met het zorgen voor je gezin, dan heb je misschien weinig tijd om vooruit te kijken naar wat komen gaat. Misschien lijkt het alsof je alles al gezien en gedaan hebt en is je zwangerschap nu minder spannend. Dan is het extra goed om toch naar zwangerschapsgym te gaan. Jij en je partner hebben dan even wat tijd voor elkaar en jullie kunnen samen dromen van jullie nieuwe baby. Met je docent kun je de verschillende typen bevallingen en pijnbestrijding bespreken. Misschien wil je deze bevalling wel heel anders aanpakken dan je vorige.

Contact met andere moeders

Het is altijd fijn om andere aanstaande moeders te ontmoeten – zeker als ze ook in verwachting zijn van hun volgende kindje. Tips uitwisselen bij een kopje koffie of ervaringen delen aan de telefoon kan heel ontspannend zijn. Je bouwt zo bovendien een netwerk op met moeders en vrienden die je kunnen ondersteunen. Ze weten immers wat je meemaakt! Misschien kunnen jullie ook babykleertjes of speelgoed ruilen? Zo komen de babyspullen die jij niet meer nodig hebt, toch goed terecht.

MELD JE AAN voor de Nutricia Baby Club en ontvang:

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders