Opnieuw GEBRUIKEN BABYSPULLEN

Is je babytje niet je eerste? Dan kun je misschien handig gebruik maken van de spullen van je vorige kindje(s)!

Een tweede kindje hoeft dus niet zo duur te zijn als de eerste! De meeste spullen kun je makkelijk een tweede keer gebruiken. Zorg er wel voor dat ze voldoen aan de veiligheidsnormen.

Veiligheidscheck

Babyspullen moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen. Deze eisen veranderen om de paar jaar. Het is dus goed om na te kijken of de spulletjes die je wilt hergebruiken wel voldoen aan de huidige normen.

Welke babyspullen kun je hergebruiken?

Door de inrichting van de babykamer opnieuw te gebruiken, bespaar je veel geld. Kijk wel of de spijltjes van de wieg allemaal nog in orde zijn en stevig vastzitten. Er mag niet meer dan zes centimeter tussen twee spijlen zitten. Een nieuw matrasje wordt aangeraden: zorg ervoor dat deze precies past en dat er geen ruimte tussen matras en wieg zit. Let op: speciale ‘bedbumpers’ worden afgeraden voor kindjes jonger dan een jaar. Het is een goed idee om nieuwe flesjes en spenen te kopen – zeker als de oude een paar jaar niet gebruikt zijn. Borden, bekers, schaaltjes en bestek kun je prima opnieuw gebruiken. Kijk wel even of er geen scheurtjes in zitten en zorg dat ze goed gesteriliseerd zijn.

Zet je kleintje gerust in de buggy of wandelwagen van zijn grote broer of zus. Controleer of alle riempjes goed werken en of de rem het doet. Wil je de buggy laten nakijken door een professional? Informeer dan eens bij bekende babywinkels.Eetstoeltjes zijn heel stevig en dus prima opnieuw te gebruiken. Heb je er een ouder kindje in gehad, kijk dan of alle treetjes nog stevig zijn.Autostoeltjes moeten altijd voldoen aan de laatste veiligheidseisen. Kijk of het stoeltje daaraan voldoet en of alles nog goed functioneert. Speelgoed dat niet kapot is, kun je rustig doorschuiven naar je jongere kindje.

Het is verstandig om knuffelberen te wassen en plastic speelgoed en rammelaars te steriliseren voordat je ze aan de kleine geeft. Speelt je nesteldrang op? Geef dan de oude babykamer eens een likje verf. Gebruik daarvoor verf op waterbasis. Met nieuwe gordijnen, nieuw beddengoed of een nieuwe mobile ziet je oude babykamer er ineens heel anders uit!

Doorschuiven maar!

Niets leuker dan je kindje verwennen met iets nieuws. Je wilt je kleintje vast ook mooie cadeautjes geven met zijn verjaardag of met kerst. Liever niet altijd alles nieuw kopen? Bedenk dan dat je veel speelgoed en kleding heel goed door kunt schuiven. Natuurlijk is niet alles geschikt, maar sokjes en rompertjes kunnen door jongens én meisjes worden gedragen. Oude babykleertjes zijn weer als nieuw na een wasbeurt en speelgoed kun je opnieuw inpakken zodat het toch echt een cadeautje lijkt!

Bekijk ook onze babyuitzetlijst.

MELD JE AAN voor de Nutricia Baby Club en ontvang:

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE? Wij zijn er voor jou!