Allerleukste EERSTE UITJES op vakantie

Uitstapjes zijn niet alleen heel leuk en gezellig, maar ook goed voor je baby! Lees hier meer over allerleukste eerstje uitjes.

Het immuunsysteem van je kleine is namelijk nog volop in ontwikkeling. Door leuke, nieuwe activiteiten komt hij vanzelf in aanraking met nieuwe stoffen en dat helpt hem een goede weerstand op te bouwen. Bovendien zorgen uitstapjes vaak ook voor de nodige beweging: belangrijk voor de motorische ontwikkeling dus. En tenslotte biedt het je kleine veel prikkels om de wereld om hem heen te ontdekken.

Hieronder geven wij je een aantal tips voor leuke eerste uitjes!

Bos & strand

Optimaal genieten van de buitenlucht in de natuur. Zowel het bos als het strand heeft genoeg nieuwe prikkels te bieden voor de ontdekkingsreis van je kleine. Laat hem spelen met takjes, steentjes en blaadjes of laat hem het zand voelen tussen zijn vingertjes en teentjes. Niet alleen heel leuk, maar in deze natuurlijke omgeving kan het immuunsysteem onder andere leren dat (gras)pollen niet gevaarlijk zijn.

Tip: je kunt mooie grote schelpen, bladeren, dennenappels en stenen meenemen voor in de tastbox van je kleine. Dan heb je iets leuks om thuis te doen én een leuk aandenken aan het uitje! Check hier bij Nutrilon hoe je zelf een tastbox maakt.

Dierentuin & kinderboerderij

Kindjes zijn dol op dieren en je doet ze dan ook een groot plezier door ze mee te nemen naar een dierentuin of kinderboerderij. Dieren wekken de nieuwsgierigheid van je kleine en de vacht van zo’n dier is natuurlijk heerlijk om aan te raken. Superleuk dus voor je kleine om de konijntjes en cavia’s te aaien en een geitje te voeren (met hulp van papa of mama natuurlijk ;-)).

Voor de ontwikkeling van het immuunsysteem en voor de weerstand is de interactie met lieve diertjes niet alleen leuk maar ook érg leerzaam! Op deze manier ontdekt het immuunsysteem namelijk op welke stoffen/vreemde indringers hij wel of niet moet reageren.

Speeltuin

Niets is zo betoverend voor een kleine als het zien van een mooie speeltuin. Of hij nu kan spelen in een zandbak, kan schommelen of kan zitten op de wipwap, hij ontdekt een hele nieuwe wereld.

De omgeving en de speeltoestellen bieden zijn immuunsysteem onschuldige bacteriën aan waartegen het niet nodig is om een afweerreactie aan te maken. Zo leert niet alleen je kindje maar ook zijn immuunsysteem iets nieuws.

Tip: neem een picknickkleedje mee om tussendoor lekker wat te eten en te drinken of om je kleintje even te laten rusten.

Zwemmen

Je kindje al vroeg laten wennen aan ‘zwemmen’ in water kan helpen om hem sneller watervrij te maken. Zo kun je de kans vergroten dat je kleine zich als een vis in het water voelt. Maar doe het wel goed voorbereid en met beleid, want veiligheid gaat immers boven alles!

In veel zwembaden zijn er speciale tijdstippen voor babyzwemmen. Dat heeft als voordeel dat er deskundige begeleiding bij is én dat het gezellig is met andere ouders en baby’s. De meeste kleintjes vinden het heerlijk om in het water te spelen. En het heeft nog voordelen ook!

Volgens onderzoek van de Griffith University in Australië kan vrij bewegen in het water je baby meer zelfvertrouwen geven en mogelijk zelfs zijn intelligentie stimuleren. Dat je door het zwemmen met je kleine ook nog eens het immuunsysteem kunt prikkelen en dus helpen nieuwe stoffen te herkennen, maakt het tot een perfect uitje op je vakantie. Dus fijn spetteren met z’n allen!