Lekker lang tafelen met de KLEURPLAAT

Een gezellig momentje met het hele gezin aan tafel is goud waard. Hoe fijn sommige tafelmomenten ook zijn, niet alle kindjes kunnen rustig aan tafel zitten. Het eten vliegt in het rond, je kleine is snel afgeleid en wil zo snel mogelijk weer spelen! Kortom, we kennen het allemaal, rustig je bord leegeten én je kroost in het gareel houden kan een uitdaging zijn. Wat een handje kan helpen hierbij is onze kleurplaat. Zet de bak met kleurtjes maar klaar op de eettafel, want met deze kleurplaat is je kindje wel even zoet.

Tekenen stimuleert de fijne motoriek

Waarschijnlijk beleeft je kleintje veel plezier aan het inkleuren van de tekening met verschillende kleurtjes. Door je kindje lekker zijn gang te laten gaan en niet te veel te sturen wordt de fantasie geprikkeld. Wist je dat tekenen ook de fijne motoriek stimuleert? De kleine spiertjes in de vingers, handen en polsen worden daarbij gebruikt. Je kindje oefent de beheersing van de hand- en vingerspieren door te proberen binnen de lijntjes te kleuren. Kleurt je kleintje nog niet binnen de lijntjes? Geeft niets, langzaam maar zeker krijgt je kleine hier steeds meer controle over. Rond 4 jaar gaan kinderen pas echt binnen de lijntjes kleuren.

Vermaak je kindje aan tafel

Kindjes vinden het lastig om lang stil te zitten. En dat is nu precies wat je nodig hebt als je klaar zit voor een gezellig lang diner.
Lang tafelen met een kleintje kan een hele opgave zijn. Met de kleurplaat kan je kindje het langer volhouden. En terwijl je kindje zich opperbest vermaakt, kun jij lekker lang tafelen.
Download de kleurplaat en printen maar!

Samen eten is goed voor de ontwikkeling

Het is belangrijk om momenten te creëren waar het hele gezin onderdeel van is. Samen tafelen is niet alleen gezellig, het helpt je kindje ook in de ontwikkeling.

Als je kindje mee-eet met het gezin leert hij het gedrag van de mensen om hem heen na te doen. Ouders, vrienden, broertjes of zusjes zijn grote voorbeelden voor je kindje. Dit kan helpen bij het accepteren van nieuw eten. Wil jouw kindje niet eten of zitten jullie in een moeilijke eetfase? Je kunt de Nutricia Kindervoeding Service terecht met al je vragen rondom voeding, groot of klein.

Ontdek nieuwe recepten voor je kleintje

Zoek jij nog inspiratie voor lekkere recepten voor je kleintje? Onze receptentool zit er vol mee! Zo maak je het tafelmoment nóg leuker en lekkerder. Filter op leeftijd om recepten te vinden die geschikt zijn voor je kleintje. Eet smakelijk!

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE? Wij zijn er voor jou!