Welk water voor babyvoeding?

Een water met een laag mineralengehalte

Om een zuigfles te bereiden, is het aangewezen om water met een zeer laag mineraalgehalte en met een perfecte bacteriologische zuiverheid te gebruiken om :

  • de samenstelling van de melk niet te veranderen
  • de nieren en het spijsverteringssysteem van de zuigeling – die nog niet optimaal werken- niet onnodig te belasten en te vermoeien.

Niet-bruisend water

Wij raden aan om te kiezen voor niet-bruisend mineraalarm drinkwater. Natuurlijk mineraalwater, zoals bijvoorbeeld evian®, is afkomstig van beschermd grondwater en is van nature zuiver. Dit water kan door iedereen dagelijks worden gedronken en is ook geschikt voor baby's*.

Evian drink water

*evian® ondersteunt de aanbevelingen van de WHO voor het bevorderen van het geven van borstvoeding gedurende de eerste zes levensmaanden

Enkele aanbevelingen voor gebruik

Als je flessenwater gebruikt, moet je het water voor je baby niet koken voor gebruik. Wel moet je de fles in de koelkast bewaren, goed afsluiten en de bereiding met gewassen handen doen. Meer informatie over het maken van een flesje

Twijfel je toch of je een bepaald water mag gebruiken, dan mag je ons altijd contacteren of het eens navragen aan je kinderarts.

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE? Wij zijn er voor jou!