Gegrilde groenten met tofu
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 rode Paprika
- 2 Kookbuiltjes rijst naar keuze
- 1 gele Paprika
- 1 kleine Courgette
- 1 kleine Aubergine
- 1 kleine Venkel
- 500 g Tofu
- 3 tenen Knoflook
- 1 Sjalot
- 4 eetlepels Sojasaus
- 10 blaadjes verse Basilicum
- 60 ml Olijfolie
- Peper en zout
Benodigdheden:
- een pan
- knoflookpers.
Bereidingswijze
1 Marineer de tofu
Snijd de tofu in blokjes van circa 1 cm.
Leg ze in een kom met de sojasaus en laat de tofu gedurende 1 uur marineren in de koelkast.
Na circa 45 minuten kun je starten met onderstaande:.
2 Kook de rijst
Plaats een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Was de groenten
Was en schil de sjalot, paprika’s, courgette en aubergine en venkel.
4 Snijd de groenten
Snijd de groenten vervolgens in beetklare stukken.
5 Pers de knoflook
Snipper de sjalot en pers de knoflook met behulp van een lookpers.
6 Verhit een pan
Zet een pan op het vuur en verhit de olie, sjalot en knoflook.
7 Roerbak de groenten
Voeg de groenteblokjes toe en roerbak deze gedurende 7 minuten.
8 Bak de tofu
Voeg vervolgens de gemarineerde tofu toe en bak het geheel opnieuw 7 minuten.
9 Kruiden toevoegen
Snipper vervolgens de basilicum fijn en voeg deze aan de tofu-groenteschotel toe.
10 Opdienen
Dien het geheel samen met de rijst op.
Eet smakelijk!