Crunchy kipschnitzel met doperwten puree en gebakken aardappeltjes in schil

45 minuten 45 minuten
Crunchy kipschnitzel met doperwten puree en gebakken aardappeltjes in schil

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 300 gram kipfilet (kippendij mag ook)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • 100 gram paneermeel of panko
  • 500 gram diepvriesdoperwten
  • 0,5 bouillonblokje
  • 10 gram boter voor de puree (klontje)
  • 450 gram voorgekookte aardappelpartjes in schil
  • Olie of boter om in te bakken
  • Kruiden naar wens, zoals knoflookpoeder, gedroogde tijm en rozemarijn

Benodigdheden: 

  • deegroller of vleeshamer
  • bakpannen
  • kookpan
  • waterkoker
  • een staafmixer

Bereidingswijze

1 Bereid de kipschnitzel

  • Dep de kipfilets droog, leg er wat folie of bakpapier op en sla de filets plat met een vleeshamer, deegroller of een platte pan.
  • Kruid de kipfilets met zout en peper.
  • Leg nu drie bakjes klaar: één voor de bloem, één met het paneermeel/panko en één waar je een ei in stuk slaat en los klutst.
  • Haal de kip eerst door de bloem heen, dan door het ei en daarna door het paneermeel of de panko.

Leg de kip even opzij.

2 Bak de aardappeltjes

  • Zet een pan op het vuur en voeg hier wat olie aan toe.

Bak op middelhoog vuur de aardappelpartjes gaar en knapperig en voeg naar smaak kruiden toe.
Denk aan zout en peper, knoflookpoeder en rozemarijn.

3 Maak ondertussen de doperwtenpuree

  • Zet ruim voldoende water op en kook in een paar minuten de doperwten gaar.

Voeg hier het halve bouillonblokje aan toe.

  • Giet de doperwten af, maar houd een beetje kookvocht achterwege.
  • Pureer met een staafmixer de doperwten totdat je een gladde massa krijgt.

Voeg hier eventueel naar smaak een klontje boter aan toe.

4 Bak de kipschnitzels in 10 minuten gaar

  • Zet een pan op het vuur en voeg hier een eetlepel olijfolie aan toe.

Leg de kipschnitzels in de pan en bak ze aan allebei de kanten goudbruin en krokant.
De kip is gaar wanneer het vlees wit van kleur is.

5 Bord opmaken

  • Verdeel de doperwtenpuree en aardappeltjes over twee borden en leg op allebei de borden een kipschnitzel.

Voor de lekker kun je wat halvanaise of mayonaise bij je aardappeltjes eten.
Eet smakelijk!.