VOEDINGSBEHOEFTE peuter

Een actieve peuter groeit hard! En daarom heeft hij veel nodig. Per kilogram lichaamsgewicht heeft het ongeveer 3 keer zoveel calorieën als jij nodig.

Voedingsbehoefte peuter

Je kindje heeft behoefte aan 3 kleine hoofdmaaltijden, met daarbij 2 tot 3 gezonde tussendoortjes. Hieronder vind je tips voor het dagmenu van je peuter.

Ontbijt

Start de dag met een glaasje sap en een bord pap of ontbijtgranen gemaakt van Groeimelk. De vitamine C uit het vruchtensap zal helpen om het ijzer uit de pap of ontbijtgranen beter op te nemen in het lichaam. Heeft je kind nog steeds een beetje trek of is het meer een broodeter? Een sneetje geroosterd brood met wat margarine en appelstroop zal de honger stillen.

Lunch

Bij de lunch kies je bij voorkeur voor volkorenbrood. Besmeer het altijd met halvarine of margarine. En kies voor een grote variatie aan broodbeleg, zoals vleeswaren, kaas, pindakaas, appelstroop, groenten en fruit. Je kind zal het lekker vinden om tijdens de lunch nog een bekertje melk te drinken. Een goede keuze is dreumesmelk, omdat dit is afgestemd op de behoeften van peuters. Je kunt deze melk geven als onderdeel van een gevarieerde voeding. 

Avondeten

Bij het avondeten zal je peuter misschien al een beetje moe en hangerig zijn. Maar van een lekker warme maaltijd knapt hij vast weer op. Varieer in groentesoorten en in vlees, vis of vegetarisch. Een klein toetje, zoals vla of yoghurt, zal je kind zeker waarderen. Onthoud dat jij het rolmodel bent voor je kind! Laat je peuter dus gezellig mee-eten aan tafel. Het is leuk om met het gezin mee te doen en je kind kan zo vanzelf kennismaken met nieuwe smaken en producten.