Vind de leukste MEISJES­NAMEN voor jouw baby

POPULAIRE meisjesnamen

Ben je zwanger van een meisje? Gefeliciteerd! Een meisjesnaam uitzoeken is spannend, leuk én moeilijk. Met onze babynamen generator en tips komen jullie er vast uit!

Op zoek naar een leuke meisjesnaam

Een naam verzinnen voor jullie kleine meid is nog niet zo makkelijk. Smaken verschillen en er is zoveel te kiezen. Gaat jullie voorkeur uit naar bijzondere meisjesnamen? Of zoeken jullie naar Engelse meisjesnamen die ook internationaal goed uit te spreken zijn? Wij helpen jullie een eindje op weg. Weet je nog niet of het een jongen of een meisje wordt? Ontdek hier de leukste jongensnamen.

De populairste meisjesnamen 2020

Elk jaar publiceert de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de meisjesnamen en jongensnamen van alle baby’s die geboren zijn. Dit levert een mooie inspiratiebron op. De top 10 van meisjesnamen die het meest populair zijn, verandert nauwelijks. Mila, Emma en Tess voeren de lijst aan. Ben je benieuwd naar de rest van de top 10? Lees hier verder.

Stoere meisjesnamen

Steeds meer baby’s krijgen korte meisjesnamen. Deze namen zijn vaak echte Belgische stoere namen. Ook Engelse meisjesnamen vinden veel (toekomstige) ouders stoer. De letter X komt opvallend vaak voor in een stoere meisjesnaam. Unisex namen die zowel voor jongens als meisjes geschikt zijn, behoren ook tot de stoere namen. 

Wij hebben een top 10 van stoere meiden namen voor je samengesteld:

 1. Bo
 2. Alex
 3. Sam
 4. Robin
 5. Britt
 6. Xenna
 7. Floor
 8. Kate
 9. Lux
 10. Senna

Korte meisjesnamen

Stoere meisjesnamen zijn een trend en dat geldt ook voor korte meisjesnamen. Meisjesnamen met 4 letters zijn geen uitzondering. Zoek je bijzondere meisjesnamen? Een naam met 3 lettergrepen is al gauw uniek. Evi is een geliefde naam, net als Nina en Roos. Deze naam verwijst niet alleen naar de bloem, maar staat ook voor ‘roem’.

Populaire Engelse meisjesnamen in België

Sommige Belgische namen zijn voor buitenlanders echte tongbrekers. Een internationale meisjesnaam is praktisch. Jamie is een unisex naam die zowel bij meisjes als jongens populair is. Je kan deze naam op verschillende manieren spellen. Indy staat voor ‘schitterend’. Iedereen kent inmiddels de zus van Kate, de toekomstige koningin van Engeland. Zij was bruidsmeisje op het huwelijk van haar zus. Sinds die tijd is de naam Pip aan een opmars bezig. Leuk feitje: het Engelse Lauren is in Overijssel een populaire meisjesnaam.

Bijzondere meisjesnamen

Zoek je een unieke en bijzondere meisjesnaam voor jouw baby? Een naam die je bijna niet tegenkomt of een naam met een bijzondere betekenis? Isabella is voor veel vorstenhuizen een naam met een geschiedenis. Deze naam kort je af tot Bella of Isabel. Het betekent ‘gewijd aan God’. Vajèn is een meisjesnaam die nog niet zo lang bestaat.

Krijg jij een lente- of een zomerbaby? Heb je al aan Lente of Zomer gedacht als meisjesnaam? Het Scandinavische Ronja wordt ook niet veel gegeven. Ook Amalia is in België een vrij unieke naam. Bovendien deelt jouw kleine straks haar naam met onze toekomstige koningin! De naam betekent hardwerkend en begerig.

Aankomende trends

Ben je benieuwd naar de trends van 2021? Welke meisjesnamen gaan in 2021 een opmars maken? Bekijk hier de voorspelling van 2021 voor nóg meer babynamen inspiratie.

MELD JE AAN voor de Nutricia Baby Club en ontvang:

 • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
 • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
 • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE? Wij zijn er voor jou!