BABYNAMEN 2022: Een voorspelling van de trends

Ben je zwanger en wordt jouw baby in 2022 geboren? Dan ben je vast al aan het nadenken over een babynaam. 24Baby doet jaarlijks een voorspelling van de top 10 meest populaire jongensnamen en meisjesnamen. Ontdek de trends en de meest populaire babynamen voor 2022.

POPULAIRE babynamen

Een babynaam kiezen voor de kleine spruit in jouw buik is één van de leukste dingen om te doen. Maar ook één van de lastigste op jouw afvinklijstje tijdens je zwangerschap. Met onze babynamen generator helpen wij je vast een eind op weg.

Babynamen 2021: 4 trends

De laatste 5 jaar zijn er weinig verschuivingen geweest in de top 10 populaire meisjesnamen en jongensnamen. In 2021 verwachten we dit ook niet, maar de voorspelling is wel dat er een aantal nieuwe trends aan komen. 

Trend 1: Kort, krachtig én Belgische namen

De typisch Belgische namen verwachten we ook in 2021 terug te zien. Vooral jongensnamen zoals Bram of Jan zijn populair. Tegenwoordig geven ouders hun kinderen graag stoere en korte babynamen. Namen met meer dan twee lettergrepen komen in de top 10 niet voor.

Trend 2: Unisex babynamen

Namen die voor zowel jongens als meisjes gebruikt worden, zijn steeds populairder. Dit sluit aan bij de trend van korte babynamen die populair zijn. Alex zie je tegenwoordig niet alleen als jongensnaam. Ook voor meisjes is deze naam in opkomst. Unisex namen zoals Jamie en Sam zullen stijgen in het lijstje in 2021. 

Trend 3: Friese babynamen: dit jaar ook voor jongens?

Friese babynamen zijn kort en dat verklaart waarschijnlijk voor een deel de populariteit. Vooral Friese meisjesnamen zijn populair. De naam Doutzen heeft bekendheid gekregen door het model Doutzen Kroes. Datzelfde geldt voor Yfke een paar jaar eerder, naar het model Yfke Sturm. Andere bekende Friese namen zijn Fenna en Jildau. Daarentegen krijgen jongens nog niet zo vaak een Friese naam. Zal daar in 2021 verandering in komen? Jesse en Jurre scoren goed. Melle is een Friese unisex naam. Misschien zien we deze naam wel terug in de top 20 van 2021!

Trend 4: Babynamen van over de grens

Veel ouders laten zich voor babynamen graag inspireren door artiesten. Zo is Otis bijvoorbeeld een populaire jongensnaam. Elsa uit de film Frozen was natuurlijk ook een tijdje populair. Nu deze film een paar jaar oud is, wordt deze babynaam minder gegeven.

Op zoek naar inspiratie voor een Engelse naam? De Engelse jongensnamen James en Justin doen het goed. De Arabische meisjesnaam Yara verwachten we ook terug te zien in de top 10 van 2021. De Noorse naam Liv deed het de afgelopen jaren goed. In 2021 zien we deze naam waarschijnlijk niet meer verschijnen in de top 10. Dat geldt wel voor de Slavische naam Mila.
Over de landsgrenzen heen kun je dus ook zeker inspiratie halen voor een babynaam! Italiaanse namen, zoals Sofia worden steeds populairder. Ook in Italië zelf kiezen veel ouders deze babynaam. Deze naam staat voor ‘wijsheid’.

MELD JE AAN voor de Nutricia Baby Club en ontvang:

 • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
 • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
 • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Populaire babynamen 2021

Een voorspelling van de populairste babynamen in het jaar 2021.

Meisjesnamen 2021: De voorspelling voor populaire meisjesnamen

 1. Tess
 2. Sophie
 3. Emma
 4. Mila
 5. Julia
 6. Yara
 7. Zoë
 8. Nora of Noor
 9. Sara
 10. Lotte

Jongensnamen 2021: Verwachte populaire jongensnamen

 1. Sem
 2. Noah
 3. Lucas
 4. Daan
 5. Liam
 6. Luuk
 7. Finn
 8. Levi
 9. Mees
 10. Bram

Babynamen 2021: op zoek naar meer inspiratie?

Ben je nog op zoek naar een naam voor jouw kleine? Laat je inspireren door deze babynamen. Staat de perfecte naam voor jouw baby er niet bij? Hier vind je nog meer inspiratie voor jongensnamen en meisjesnamen.

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE? Wij zijn er voor jou!