5 redenen waarom het fijn is om op BABYMOON te gaan

Heb je ooit van een babymoon gehoord? Dit is de laatste vakantie die jij en je partner samen hebben voordat jullie baby wordt geboren. Op vakantie gaan is nooit een straf, maar samen op een babymoon gaan is wel extra bijzonder en fijn. Het is een vakantie waar je echt samen kunt genieten en ontspannen. Wij geven je 5 redenen om die vakantie zo snel mogelijk te boeken!

1: Quality time

Het leven zal na de komst van jullie kleintje niet meer hetzelfde zijn. Het zorgt er in veel gevallen voor dat jullie je meer focussen op jullie baby dan op elkaar. Dat hoort er natuurlijk allemaal bij en doen jullie met veel liefde! Het kan heel fijn zijn als jullie voor de geboorte dan nog even extra de tijd nemen om van elkaar te genieten. Daar is een babymoon de perfecte gelegenheid voor.

Even weg van werk, familie, vrienden en sociale verplichtingen. En aangezien alles tijdens de zwangerschap om jouw buik draait, kun je je tijdens een vakantie juist even op elkaar focussen. Je hebt dan alle tijd voor elkaar, oftewel quality time!

Vul je dagen met activiteiten die jullie leuk vinden om samen te doen. Dat kan wandelen zijn, samen een filmpje pakken, uitstapjes maken, lekker gaan winkelen of juist extra lang in bed blijven liggen met een heerlijk ontbijtje. 

2: Genieten

Je kunt het je nu misschien nog niet goed voorstellen, maar vakanties met een kleine zijn echt anders. Je hebt dan waarschijnlijk minder tijd voor jezelf en voor je partner omdat jullie een kleintje hebben om voor te zorgen. Het is dus heerlijk om nog een vakantie te hebben zonder rekening te hoeven houden met het eet- & slaappatroon van je baby en alleen oog te hebben voor elkaar.

Geniet samen van heerlijk lang uitslapen, ongeplande uitstapjes, lekker kletsen op een terrasje en uitgebreid dineren in de avond! Juist even die dingen samen doen die, als jullie kleintje er eenmaal is, niet zo makkelijk meer kunnen.

3: Ontstressen

Vanaf het moment dat je ontdekt hebt dat je zwanger bent, hebben jullie al veel moeten plannen en nadenken. Niet alleen over de zwangerschap maar ook over de aankondiging, de geboorte, de toekomst van je kindje en het ouderschap samen. Hoewel dat allemaal leuke dingen zijn, kan het er ook voor zorgen dat je wat minder ontspannen bent. Ook kun je last hebben van de bekende zwangerschapskwaaltjes zoals vermoeidheid, misselijkheid en overige lichamelijke ongemakjes. Dat is moeilijk voor jou, maar ook voor je partner, vooral omdat hij je daarbij niet kan helpen.

Met zijn tweetjes op vakantie gaan geeft jullie de tijd om samen te ontstressen. Je kunt de tijd nemen om alles op een rijtje te zetten en dingen te doen zodat jullie goed van kunnen ontspannen.

4: Goed voor je lichaam én je baby

Tijdens je zwangerschap blijft je lichaam continu veranderen omdat er een nieuw leven in je groeit. Je borsten, je buik: het is allemaal in beweging. Tegelijkertijd gaat je werk en sociale leven op volle snelheid door. Dat kan best vermoeiend zijn en soms voor stress en slaapgebrek zorgen.

Op vakantie kun je helemaal uitrusten en ontspannen, niet alleen je hoofd maar ook je lijf. En als jij ontspannen en uitgerust bent, houdt je lichaam energie over. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, ook je baby profiteert hiervan. Voor de groei en ontwikkeling van je kindje in jouw buik is namelijk heel veel energie nodig. In slechts 9 maanden tijd groeit 1 cel uit tot een compleet mensje. Als dat geen topsport is voor jouw lijf!

Bovendien is het gunstig voor het beloop van je zwangerschap als je deze 9 maanden niet teveel blootstaat aan stress. Dus boek die speciale massage maar, lees dat ene boek wat al lang in je kast staat en neem dat heerlijke warme bad. Het is niet alleen fijn voor jou maar ook goed voor je baby. Als dat geen goed excuus is ;-) 

5: Opladen

De eerste weken van je zwangerschap kunnen pittig zijn maar ook de laatste paar weken kunnen veel van je vergen. Misschien slaap je minder prettig of minder lang, of je moet er een aantal keer per nacht uit om naar het toilet te gaan en dan hebben we het nog niet gehad over de bevalling. Ook als de baby geboren is kun je wel wat extra energie gebruiken, alleen al voor die nachtvoedingen ;-) Oftewel, er staat je nog genoeg te wachten!

Opladen voor de aankomende periode is dus helemaal geen gek idee. Wat extra rusten, ontspannen en genieten zorgen ervoor dat je opgeladen het laatste deel van je zwangerschap in kunt gaan.

En? Waar gaan jullie lekker samen heen? Als je nog op zoek bent naar inspiratie dan kun je onze blog lezen over babymoon bestemmingen.

MELD JE AAN voor de Nutricia Baby Club en ontvang:

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders